Dragqueens

Oj oj oj vilken dag! Idag var det dragmakeup som stod på schemat. Vi skulle göra en dragmakeup på riktiga dragqueens!
Dagen började med att jag gick upp 06:50. Gick in i duschen, packade penslarna, gjorde matsäck, sminkade och klädde på mig. 07.30 stod mamma utanför och det var dags att bege sig mot Stockholm. Igår vid 22-tiden fick jag helt plötsligt för mig att jag skulle kolla upp om det verkligen gick något tåg runt 7-8 på söndagsmorgnarna.... Behöver jag säga att det inte gjorde det? Blev helt i upplösninstillstånd och ringde mamma. Underbar som hon är erbjöd hon sig att skjutsa mig till Skärholmen så att jag kunde ta tunnelbana därifrån in till T-centralen för att sedan ta mig till Fridhemsplan. Så jäkla snäll! Första tåget på söndagar går tydligen klockan 10.00!!!! Sjukt... tycker jag.

Dagen var otroligt intressant och otroligt innehållsrik. Det är svårt att precisera sig, det är allt jag kan säga. Skulle kunna tillägga.... Flamsig! Kanon!


/Dessan

Bröllopsguiden

Efter skolan idag gick Lena och jag till Press Stop för att leta efter några kul tidningar med massa fina bilder som vi kan använda till våra lill bilderböcker när vi ska ut på jobb. Vi stod och kikade i en massa tidningar och vips! där i Bröllopsguiden hittade vi ett välbekant vackert ansikte! Helt lyriska förstod vi att det var Linnea! Vackrare människa får man leta efter!

Imorgon är det praktiskt prov.... Är något nervöst just nu men det är saker vi kan så det bör gå bra :) Jag hoppas att det går bra i alla fall :)


/Dessanimage12

Helt galet! Fortsättning följer... ... ...

Hade skriftligt prov idag vilket mest omfattade modellering och korrigering av oliks ansiktsformer och typer. Gick så bra det kunde gå :) Izabel rättade under tiden vi sminkade sen tog hon in en och en och gick igenom provet så att man kunde komplettera lite om man inte fått med allt på pappret  :)
 
På söndag är det dragqueen som gäller!!! Så jäkla kul! Det roligaste är att Izabel känner en massa dragqueens så dom kommer till oss och låter oss sminka dem på söndag! Det kommer bli en sjukt rolig dag! Helt galet! Jag är exalterad till max! Har försökt att hitta några bra bilder som inspiration på nätet men det är nästintill omöjligt verkar det som! Antingen kommer det upp kabarrémaker eller skittråkiga och fega dragmaker... Blir knäpp på internet ibland! Lägger i alla fall ut bilderna efter söndagen sen så kommer ni läsa min blogg med ett leende på läpparna :)

På fredag är det praktiskt prov och ställer Madde och förhoppningsvis en kompis till henne upp och sitter modell för mig och någon klasskompis, ska kolla med dem imorgon vem som behöver ha modell tills fredag.

 Jag är lycklig!


*Glitter*


Fantastiskt!

Yes! Fy fan vad jag är grym! Av två möjliga har jag fått två positiva svar! För att förtydliga det hela ska vi tills utbildningen är slut, ha bildat ett nätverk med minst 5 fotografer, två frisörer och två stylister eller designers. Hittills har jag lyckats få ihop 1 fotograf och 1 frisör på bara en vecka :) Då har jag även dessutom endast pratat med dessa två. YES!

Dessutom fick jag alldeles nyss ett sms från Madde att hon har två vänner som är intresserade av att sitta modell för mig! YES!

Kommande vecka kommer det bli en del pluggande eftersom jag har ett relativt stort prov på onsdag.
Jag ska även "bygga" min egna lilla studio här i lägenheten så att jag kan börja sminka lite hemma. Min sminkstol från Joe Blasco leveras under kommande vecka men innan dess ska jag sätta upp hyllan som jag köpte på IKEA idag som jag ska ha som avlastningsbord då jag sminkar. Dessutom ska jag rigga upp lamporna som jag även köpte idag så att jag ska kunna se vad jag gör :) Nu är det bara en spegel som fattas. Sen är min studio färdig :) YES!

Komplettering till inlägget igår

Inom makeup finns alla knep - här ser jag X antal år äldre ut, eller?Modell för en dagModell för en dagModell för en dagModell för en dagDessa fina blommor skickade dem från jobbet till mig =)

Fullspäckad helg

Det är otroligt vad tiden går fort när man hela tiden har saker att göra, speciellt under helgerna! Plötsligt så har två dagar gått. Bara sådär...Nåväl

Hade grymt kul på lektionen i fredags! Först hade vi prov på ögonskuggor.Eftersom det mesta är logiskt gick det kanon! Svarade på alla 50 frågor :) Efter det hade vi genomgång av modellering. Anya fick sitta som Izabels "offer". Haha! Modellering innebär att man ska ta fram det vackra i modellens ansikte typ som kindben etc. Men vi tog fram ALLT! Både det vackra och det fula typ som mörka ringar under ögonen. Vi satt och "sminkade" oss själva och hade grymt kul! Jag gick på med färg som tusan! Shit! Hur kul som helst ju! Kolla på bilden och bedöm själva, men visst ser jag helt sjuk ut? Jag ser även äldre ut, ascoolt!

Efter skolan begav jag mig som vanligt till centralen men missade 17:50 tåget eftersom jag gick med några klasskompisar och pratade. Så jag köpte mig en hamburgare på McDonalds på centralen. Plötsligt kommer det fram en gubbe i typ 40-50-års åldern och vill bjuda mig på kaffe. Vänligt men bestämt tackar jag nej. Men han ger sig inte. Till slut snäser jag av honom och han går därifrån och stöter på nån annan. När han får nobben därifrån kommer han och sätter sig bredvid mig och fortsätter tjata om kaffe och plötsligt tar han mig på benet och smekte det liksom uppåt! Jävla äckelgubbe! Fan vad jag kände mig kränkt! Jag slog bort hans vidriga hand, kastade maten på bordet och gjorde ansats till att gå. Men han verkade ÄNTLIGEN fatta vinken och gick. Fan vad arg jag blev! Ångrar mig i efterhand, jag borde ha blivit högljudd och påkallat nåns uppmärksamhet. Men jag blev så chockad att jag bara slog bort handen. Jag hatar honom!  Sexuellt antastad på McDonalds! Var så arg så att jag verkligen grinade när jag kom hem. Fan!!!

En uppmuntran var givetvis att få komma hem till Andreas men jag fann även en överraskning på bordet! En jättefin blombukett från jobbet! Blev jätteglad! :) Tack!

Igår hade jag tid på Studio Sexton här i stan för att äntligen fixa håret! Det var på tiden! Såg till att få håret klippt, färgat och slingat! Underbart! :) Sedan gick syster (som hade suttit och väntat på mig under tiden) och jag till Tapas där vi mötte upp Jenny :) Vi åt och gick sedan en sväng på stan då även älskling kom ner :)
Efter stan åkte vi hem hit och fikade :) Sedan hämtade vi Emma och Tommy också :) Massa fina människor samtidigt! Love it! Sedan gjorde jag min läxa genom att sminka Jenny. JAG VILL HA MIN SMINKSTOL NU! Och en bra sminklampa! Men det blev bra ändå med de förutsättningar jag hade.
Senare på kvällen åt vi uppe hos syster och Pontus och satt däruppe några timmar.

Idag var jag återigen i Stockholm. Elin och jag var "modell för en dag" på The studio i Stockholm. Blev sminkade oh fotade i tre varsina utstyrslar. ASKUL! Rekommenderas! Sedan fick vi gå in i ett rum och kolla på alla bilderna för att besluta om vi skulle köpa några bilder, vilket vi gjorde... 30 bilder var! = 2400:-
Så jäkla kul verkligen!

/Dessan