6 april Thailand - uppdatering II

Jag ar nervos.

6 april Thailand

Till och borja med: Klockan ar nu 18:07 och om mindre an en timme, klockan 19.00  har Maria och jag tid hos en tatuerare. Men jag ar inte nervos. Jag ar inte nervos. Jag ar inte nervos. Jag ar inte nervos.


Igar kvall hamtade vi vara klanningar som antligen var klara och inte for stora *ler*. Jattefina! :D Kandes ganska trakigt att de var klara anda. Var ju mysigt att sitta dar och prata med skraddarna :) (de ar otroligt duktiga pa svenska). Efter det gick vi runt lite i affarer och sedan hem och packade. Mycket packning (!) Jag fick ner allt mitt utan problem men Maria hade desto storre problem, haha! Dock packade jag om hennes vaska idag sa nu sa :D

Idag har vi bara tagit det lugnt och forberett infor hemresan i natt. Allt ar packat och klart och minibarrakningen betald, haha! Sa nu ar vi sa redo som vi kan bli att aka hem... Nastan. Nu ar det endast 45 minuter kvar till Dessan ska tatuera sig. Och hon ar inte nervos.

Nej ska kila nu. Forst ta ut pengar och sedan ivag och plagas!

Jag ar inte nervos.

Kramar


5 april Thailand - "Slutspurten"

Torsdag idag vilket betyder att det endast ar tva dagar kvar tills vi kommer hem! Tiden har gatt sa otroligt fort och vi har haft det sa jakla harligt! :D

Gardagskvallen spenderade vi, som vanligt, pa shoppande fot :D Att det ar sa latt att shoppa, haha! Nu ar i alla fall alla presenter klara. Kopte den sista igar, till Benny, sa nu kan jag aka hem med gott samvete :)


Idag vaknade jag runt 08.00 av att armen hade somnat! Jaklar vad obehagligt det var. Tror att jag hade legat sa hela natten da jag har ett svagt minne av att jag aven somnade pa samma satt som jag vaknade. Efter det kunde jag inte sova. Ca 09:20 ringde klockan och aven Maria blev tvungen att vakna till ; ) Vid kvart i tio gick vi till receptionen for att traffa en tjej fran Apollo och undrade lite om hemresan. 04.30 (thailandsk tid)  blir vi upphamtade i taxi eller buss pa hotellet. Sedan tar ju resan till Phukets flygplats ca 3 timmar och sedan ska vi checka in och flyget gar 9.55, aven det thailandsk tid). Sedan kommer hemresan ta ca 5 timmar mer an hitresan eftersom vi ska mellanlanda i Dubai. Naval, beraknat ankomst till Arlanda ar i alla fall 19.30 (svensk tid).

Idag har vi bara legat pa stranden och stekt. Vi ar inne pa slutspurten av var stekning och darfor har vi tillfort olja :D Rekommenderas! :D Dock blev det mer bada av an sola idag! Har varit forbannat varmt idag, for varmt!

Runt 14.00-14.30 var jag sa hungrig sa att jag hade kunnat ata sand sa vi var tvungna att ga och ata. Nar till och med Maria marker att jag ar hungrig da ar det dags for mat pa allvar! Haha!

Efter lunchen gick vi till "vart stalle" Aning dar Maria har en flirt med bartendern ; ) Dock var han inte dar idag men jag fick i alla fall min "cute boy" ; ) Dock inte i mansklig skepnad utan i form av glassdessert med massa chokladsas :D 

Sedan fick Maria syn pa solglasogon i en optikerbutik (serios). Sa vi gick in for att titta. Titten resulterade inte i ett utan tva par solglasogon! Ett par fran Gucci och ett par fran Dior, akta. Priset? 13 500 baht styck. Dock fick hon ett par gratis da det var "tag tva par betala for ett par". Grymt bra! :D I svenska kronor fick hon alltsa dessa for 2700:-

Ikvall ar det aterigen skraddaren som star pa tur. Han blev helt forskrackt forra senaste gangen nar klanningarna var for stora sa jag hoppas,hoppas.hoppas att de sitter bra nu :D

Planerna for imorgon ar manga. Stekning, packning, salongbesok, smarta (tatuering) och mat :D

Ta hand om er!

Kramar

Varderingar och tankar

Jag har ingenting annat for mig sa tankte att jag kunde skriva lite i bloggen igen.

Den har vistelsen i Thailand kom verkligen vid ratt tillfalle. Om jag hade stannat hemma och allt hade flytit pa som vanligt hade jag nog blivit knapp. Nar man ar langt hemifran nara och kara borjar man inse saker som man inte insett forut. Man borjar vardera manniskor och det man har pa ett helt annat satt. Bara att aka genom byarna har i Thailand far en att forsta hur mycket jag faktiskt har. Har bor manniskor i ja... vad man knappt kan kalla hus men for dem dock ett hem. Det ar svart att inse vad man har forran man har fatt distans till det eller har forlorat det.

Nar man ligger har pa stranden eller sitter och ater frukost eller vad man nu gor och tsunamin gor sig pamind i tankarna ar det otroligt svart att inse att det faktiskt har hant. Nar man ser ut over havet och forsoker forestalla sig att havet kan vara sa ont och vilken radsla och hysteri och fruktan det maste ha varit. Pa on dar vi at lunch idag sag man tydligt tsunamin forstort sa otroligt mycket. Att forestalla sig att manniskor har forlorat hela sin familj eller delar av familjen i detta paradis. Tanken ar svaratkomlig men jag vet dock att det ar ett faktum.



/Dessan

Tisdag 3 mars & Onsdag 4 mars Thailand

Hejsan!


Idag ar det onsdag och om nagra dagar ar det dags att aka hem. Valdigt blandade kanslor. Givetvis vill jag hem och traffa alla och sa men samtidigt betyder det att man aven maste inte verklighetens roll. Ar absolut inte sugen pa att borja jobba igen! Daremot ska det bli otroligt kul med make-upkursen i Goteborg :D

Igar var en forhallandevis lugn dag. Efter frukosten gick vi ner och lade oss pa stranden och lag dar minst fyra timmar. Sa nar klockan var runt 16.00 (tror jag) gick vi upp pa hotellet for att gora oss iordning for att ga och ata lunch. Lunchen bestod av en jattegod pizza, bakad i riktig stenugn och serverad pa tratallrik :D Dock aningen for stark, haha!

Efter lunchen gick vi till ett internetcafe en stund, jag orkade dock inte skriva nagot ; )
Vi blev inte kvar dar sa lange sa vi gick till var salong och fick pedikyr och fotskrubb :D Sa fort vi kom in och dem fick syn pa oss var det forsta de sa "Where have you been?" Vad skulle vi saga, vi hade inte varit dar pa en dag och de saknade oss redan! Haha!
     Och jag fick aven den utlovade harbehandlingen gratis. Kan lova att det var otroligt skont att fa tvatta haret efter 3 DAGAR! Det var inte sarskilt frascht kan jga lova men vad gor man inte for att haret ska vara platt ; )

Efter det blev det shopping :D Kopte ett jattefint parlhalsband med armband till svarmor, ett par skor till Sandra, tva jattefina dressar bestaende av kjol och top till Gabbi och Olivia, en sjal till mig och ja.... en present till Andreas :)

Var aven och provade klanningarna igar (haha) och an en gang maste dem sy in de bada! Verkar som om vi krymper fran gang till gang, antagligen beror det pa att kroppen borjar vanja sig vid varmen nu. Naval. Ska dit imorgon igen och da ar det ganska ont om tid sa dem maste passa imorgon :D

Idag har vi varit pa utflukt. Vaknade av klockan som ringde 07:20 och sa var det bara att ta sig upp, Hhlv nio skulle vi vara i receptionen. At frukost och packade och gjorde oss iordning och var klara 08:25. Transfern kom kort darefter och ja... ca 150 meter senare klev vi av igen (!) FRAMME! Haha! Hade vi vetat det sa hade vi gatt! Dock ingick transfern och vi hade ingen aning om vart vi skulle :D

Utflykten bokade vi i mandags kvall. Vi akte speedbat (motorbat med tre 200hk motorer) Inte illa! Sedan akte vi runt till olika oar. Forsta stoppet var Bamboo Island dar vi gick av pa stranden for att sola och bada (snorkla) i en timme. Sedan akte vi vidare forbi en grotta "Viking cave" dar det om vi fattade ratt, bodde manniskor sa vi fick inte ga in utan vi satt i baten och tittade. Sedan... oj jag kommer knappt ihag... iaf inte i ordning. Men vi stannade i alla fall till pa Maya Beach dar filmen "The Beach" spelades in.  Vi fick aven hoppa av baten utan att ga i land och snorkla vid en lagun (heter det sa?). Vi stannade aven till pa en o dar vi at lunchbuffe vilket ingick i utflykten. Denna o blev utsatt for tsunamin ochd et syndes ganska val for mycket sag dott ut och nya hus holl pa att byggas och av manga trad fanns bara stubbar kvar. Sedan var det nagra fler stopp bland annat fick vi om vi ville snorkla eller bada mitt pa oppet hav :D Det var kanon och man fick se otroligt mycket!

Nar vi kom hem vid 16.30 vilade vi en stund pa hotellrummet och gjorde oss iordning och nu sitter vi har pa ett internetcafe :D Senare blir det middag och shopping!

Ta hand om er! Vi ses snart!

Kramar


Mandag 2 april Thailand

Hejsan!

Tanken var att jag skulle uppdatera bloggen varje dag men igar fanns det inte sa mycket att skriva om. Vi gick upp sent, at frukost och gick upp pa rummet en stund och vilade lite till :D Sedan tog vi baten till Phra Nang cave och lag dar pa beachen och solade och badade. Vi kom fram till att det ar lugnare att ligga och sola dar an har pa var strand dar massorerna ar som iglar pa en och vill att man ska komma till just dem. Skont att slippa dem! Hehe;)

Nar vi kom hem igen gjorde vi oss iordning och gick ut for att ata lunch: Kycklingspett med  jordnotssas och ris blev min lunch :D Nar vi satt dar och at tyckte jag plotsligt att det var ett ansikte jag kande igen. Jag tittade lite och sa tittade jag lite till och visst var det hon! Linda Bengtzing i Thailand pa semester (antar jag).
Efter lunchen gick vi till var salong dar vi snart lar fa VIP-kort, haha! Fick aloeveramassage vilket var otroligt skont :D
Pris: 400 baht (80 kronor) for ca en timme. Efter det blev det - som vanligt - shopping! Inhandlade ett par badshorts till Pontus - givetvis med doskallar pa :D Sedan kopte jag aven ett par svarta backpacker byxor och en svart-vit randig t-shirt sisadar en 40 kronor styck (!)

Aven idag har varit en lugn dag :D Vi at frukost omkring 10.00 och sedan gick vi och kopte sololja (nu jaklar ska har stekas som tusan de sista dagarna) Kann er bradade! Sedan gick vi ner och lade oss pa var strand :d Varmt som tusan men skont att det vattnet atminstone svalkar lite, det gjorde det inte riktigt de forsta dagarna!
Sedan gick vi till hotellet for att ata lunch. Hm, jag bestallde friterade rakor och friterade lokringar, bara for att smaka tankte jag och att jag inte ville ha sa mycket, det stod ju anda under forratter pa menyn. For 3 personer da eller?! Sju stora fritetrade rakor och hur mycket lokringar som helst! Haha :D Men gott var det :D

Efter lunchen som blev relativt sent gick vi upp pa rummet igen. Det slutade med att vi somnade och vaknade inte forran klockan 18:40 ungefar. Vi tittade ut och sag att himlen var helt svart!          Ovader pa gang!
Det gick over lika snabbt som det kom ungefar. Aska och regn.

Nu ska vi ivag och hamta pappas 60-ars present som jag lamnade in igar :D Great :D Eller det ar i alla fall en del av presenten :D Nyfiken nu pappa? Hehe! 

Efter detta blir det Lunabar.

Ta hand om er allesammans!

Kramar Dessan