31 mars Thailand - Skonhetssalong och marknad

Da det ar lordag idag tog vi det som ursakt och tog sovmorgon en timme i morse. Halv tio slapade vi oss upp och 20 minuter senare gick vi ner och at frukost.


11.00, hade vi dagen innan (igar) avtalat tid med for att jag skulle rakpermanenta haret. Sa nu har jag antligen rakt har! Sa har rakt har jag nog aldrig haft! Haha! Nar mitt har var fardigt vilket tog omkring 2,5 timmar var det Marias tur att farga utvaxten. Samtidigt tog jag aterigen fotmassage vilket jag aven gjorde igar - pa samma stalle!Haha!
 Men jag menar 250 baht (50 kronor) ar en struntsumma for nastan mer an en timme och da inkluderade fotterna (saklart) PLUS lar och vader, rygg & axlar och huvud.

Efter att ha spenderat ca fyra och en halv timme pa salongen gick vi och at en - som vanligt sen lunch.

Sedan letade vi ratt pa en taxi - en jattefin silverfargad BMW och begav oss till Krabi och stadens lordagsmarknad. Marknaden var inget vidare, mest bara mat. Dock fanns det butiker overallt! Jag inhandlade foljande:


En jattefin khakifargad dress till Theo: ca 200 baht (40 kronor)

Ett par jattefina skor till mig: 259 baht (ca 51 kronor)

En t-shirt fran filmen bilar till - gissa vem! Theo saklart: 199 baht (ca 40 kronor)


Imorgon blir en lugn dag. Vi ska ta baten till Phra Nang cave igen och bara ligga pa stranden och sola och bada da stranden dar var jattefin :D OCH man slipper alla jobbiga massorer vid stranden som tjatar pa en HELA TIDEN flera ganger om sa man har lust att sla nat hart i huvudet pa dem!
Naval. Efter det blir det aloeveramassage for att ateruppliva vara ryggar.

Ta hand om er

Kramar










30 mars Thailand - Elefantsafari

Idag har dagen bjudit pa  - som dagens rubrik redan avslojat - Elefantsafari!

Klockan 10.00 kom en kille och hamtade upp oss, pa uppdrag av Apollo dock, haha! Vi fick aka i en jattefin bil, guldfargad, som Maria for ett ogonblick lurade i mig att det var en Lexus. Men icke! Mattligt besviken jag blev! Nej da, det var ingen storre fara ; ) Haha!
Efter ca 30 minuters bilfard stannade vi inne i en skog och dar var elefanten (det var endast en som var inne, de andra hm... 4-5 stycken var ute och traskade). Det var nog ungefar da jag insag hur stor en elefant ar!

Val uppe insag jag aven tt var elefantforare (!) endast var en liten pojke pa max 20 kilo och omkring 4-5 ar gammal. YEAH! Dock var det ytterligare en elefant med turister pa samma tur som oss och sedan var det aven en man som gick med som hjalp for var elefantforare. Ar mycket imponerad av den lilla och av Baloo Baltazar.

Nu undrar ni sakert vem "Baloo Baltazar" ar men att sitta pa en elefant och skumpa runt i en timme har aven det sin grans och da vi inte visste vad var elefant hette sa ja... hittade vi pa ett eget :D  OBS! Bildbevis pa detta aventyr finns OBS!

Efter denna upplevelse - for det var det verkligen! tog vi bilen vidare till en grotta, kommer dock inte ihag namnet pa denna grotta, men grym var den! Guiden som korde oss bodde precis vid grottan och han tog oss med till hans gard (som bara lag over gatan fran grottan) och visade oss gummitraden som hans familj utvann gummi av. Sedan demonstrerade han om hur man utvann gummi och vad det anvandes till. Darefter gjorde han ett snitt i ett av gummitraden och vit sav rann ner i den lilla koppen som satt fast pa tradet :D

Efter detta aventyr akte vi tillbaka till hotellet och gick och at lunch.

Senare ikvall ska vi ga och hamta vara klanningar och mammas kjol. Efter tva dagar ar de klara! Helt sjukt!

Hoppas att allt ar bra med er allesammans!
Skriv garna en kommentar, det uppskattas :)

Kramar Dessan


Torsdag 29 mars Thailand

Redan torsdag idag, tiden gar valdigt snabbt har.

Idag ringde klockan som alltid 08:30 (svensk tid ca 03:30) och innan jag hade pallrat mig upp ur sangen var nog klockan sakert narmare 09:00. Val uppe gick vi ner och at frukost for att sedan traffa en personal fran Apollo i receptionen. Dock hade nagon lamnat en lapp i parmen om att motet var installt da ett flyg, troligen fran Arlanda, var forsenat. Dock tog vi numret och forsokte na Apollo via servicetelefonen. Upptaget.Upptaget.Upptaget.

Planeringen idag var att vi skulle aka till Bamboo Island men vi angrade oss och akte till Chicken Island istallet :D
Det var sa jakla coolt! Det var tva oar som lag mittemot varandra och mellan dem var det som en strandstig i havet. Nar vi anlande, ca 11.10,  stod vattnet over strandstigen oss upp till knana och gissa om det var jobbigt att ga i, haha! Sedan solade och badade vi och plotsligt nar vi tittar till  blottar sig nastan hela strandstigen. Vattnet hade utan att vi markt det sjunkit undan! Sa jakla coolt!

Idag ar jag annu mer solbrand an igar haha! Temperaturen har sakert legat mellan 50-60 grader. Varmt!

Imorgon blir det elefantsafari :D Det blir nog kul!

Ha det sa bra allesammans!

Kramar


Onsdag 28 mars Thailand - skepp ohoj

Idag har varit den varmaste dagen sedan vi anlande hit till Thailand och Ao Nang. Jag vet inte exakt hur manga grader det har varit men det har varit valdigt varmt. Havet svalkar knappt.

Imorse var vi jattetrotta - kan bero pa att det blev ganska sent igar kvall, 24.00 (sent for att vara har haha, man blir sa trott av varmen och klimatet).

Efter att jag uppdaterat min blogg igar var vi pa vag hem fran internetcafet nar en thailandsk kille (inkastare) borjar prata med oss! En aning forvanade stannade vi till och plotsligt satt vi i en soffa men en cola i handen i en skraddarbutik! Haha! Efter att ha kollat i lite tidningar och kataloger fastnade jag for en jattefin klanning. Ganska enkel men anda glamouros. Jag valde ett jattefint turkost tyg i thai siden. Sedan blev aven Maria overtalad och aven hon fastnade for en klanning. Sedan togs det matt och priser diskuterades. Vagar jag ens beratta kostnaden for en skraddarsydd klanning av thaisiden utan att nagon blir avundsjuk? ; ) Jag blev chockad over priset kan jag lova!
Pris: 3000 baht (600 kronor) Det kanns sa fel pa nagot satt. Jag menar, en skraddarsydd klanning i Sverige, hur mycket skulle inte sadan kosta? Belatna gick vi darifran och blev ombedda att komma samma tid (20.00) dagen efter (las idag)! Faktum var att dem alltsa pa 24 timmar, skulle gora sa pass mycket pa vara klanningar att vi kunde prova dem om 24 timmar. Min kommentar: Helt ofattbart! Jag aterkommer om detta lite senare i bloggen.

Imorse var vi som sagt jattetrotta men vi pallrade oss ner till frukosten nar klockan var lite over 09.00. Efter att ha atit gick vi upp pa hotellrummet och lade oss och laste haha!

Vid 11.00 var vi nagorlunda pigga och tog oss ner till stranden for att aka till Po Da "paradison" som vi sa fint fick forklarat for oss igar. Batresan tog ungefar 15-20 minuter och jag sag inte mycket under hela batresan da jag satt pa ett illa valt stalle i baten sa att saltvatten stankte upp i ansiktet och ogonen pa mig.  Skont! Eller inte.
On bjod pa en fantastiskt fin strand med vit sand. Dock blev jag lite besviken for jag skulle inte kalla det nagon "paradiso". Men vi solade och badade i 4 timmar ungefar sa nu borjar faktiskt aven en brun nyans kunna urskiljas. Haha! Vi fick hoppa over lunchen da den enda restaurangen pa on var riktigt acklig precis som dem som tipsade oss om on sa, dock var vi tvungna att kopa lask och vatten dar.
Nar vi var tillbaka vid baten, ca 16.30, alltsa en halvtimme fore baten skulle ga motte vi ett svesnkt par som aven dem skulle med samma bat och da vi hade tid kvar undrade dem om vi ville folja med och kolla pa aporna som bara fanns en liten bit bort! Givetvis ville vi det och nar mannen tog fram bananer rasslade det till i traden och en apa kom fram, forsiktigt, forsiktigt. Sedan tog han bananen hur snallt och forsiktigt som helst fran mannen och [t upp den. Ganska snart kom bade tva och tre och fler apor fram. Alla lika forsiktiga nar de tog bananerna. Sa jakla haftiga! Det var absolut en upplevelse och bildbevis finns :)

Nu kommer jag till rubrikens mening. Nar klockan var 17.00 och vi skulle aka hem med baten blaste det otroligt mycket sa han fick kora ganska sakta. Maria och jag och en engelsman satt langst fram och da det blaste sa otroligt var vi dyngsura (alla i baten var dyngsura) nar vi kom hem till Ao Nang! Haha! Det var ett aventyr bara det! :D

Ikvall har vi inte gjort sa mycket. Vi var och provade vara klanningar, otroligt fina :D Sedan bestallde jag aven en kjol till mamma, aven den av thaisiden. Kostnad? 1500 baht (300 kronor). Otroligt!
Pa fredag ska allt vara klart och vi ska da hamta alltsammans!


Nu ska vi kila hem igen men jag hor av mig imorgon igen!

Kram till er alla

Tisdag 27 mars Thailand

Aj aj aj! Jag lider av sveda och vark! Skulle man jamfora mig med en krafta skulle fargskillnaden inte vara sa stor pa de tva omradena. Men som jag sagt forut, jag far skylla mig sjalv! Dock hade jag faktiskt smorjt halsen, haha! Naval.

Idag efter frukosten bestamde vi oss for att ta en longtailbat och aka ut till Phra Nang cave sa vi blev avslappta pa Railei Beach, solade lite dar och sedan gick vi fran den stranden till en annan pa andra sidan on. Forsta reaktionen nar vi kom fram gar inte att beskriva! Det var sa otroligt fint och sa jakla haftigt med grottorna! :D Givetvis var vi ju tvugna att klattra bland stenblock och grottor. Dock ingen klattring med instruktor utan snarare turistklattring, haha! Sedan lag vi dar pa stranden och solade och badade nagra timmar och nar klockan var runt 14.00 borjade jag bli hungrig sa vi tog en longtailbat hem till Ao Nang igen och at lunch pa hotellet.

Igar planerade vi att ga pa Ao Nang marknaden och det enda riktmarket vi kom ihag fran Apollos parm (som for ovrigt tipsade om denna marknad) var Mc'Donalds och till Mc'Donalds kom vi. Dock inte mycket langre. Vi gav helt enkelt upp och bestamde oss for att ta en tuk-tuk dit dagen efter (las idag) sa det gjorde vi. En sak ska jag redan nu klargora: du kan bara hoppas att ingenting hander nar du aker med en sadan! Javlar vad det gar! :)
Val pa marknaden, flera kilometer langre bort an Mc'Donalds lag marknaden. Den besoktes mest av Thailands lokalbefolkning sa vi klassades nog som ganska bleka pa den tillstallningen, haha!
Gjorde riktigt fynd pa marknaden! Och ja pappa - det ar sant! Haha! :D Foljande ar en lista pa dessa fynd:

En jattesot dress till Olivia: 39 BAHT (knappt 8 kronor)
En svart langarmad troja med vira prickar till mig: 199 BAHT (ca 40 kronor)
4 par orhangen: 140 BAHT (28 kronor)

Imorgon ska vi ta en tur till Poda. Ett tips vi fick av ett aldre par som vi traffade pa baten dit. Det skulle vara en vad dem kallade det en "paradiso" med vit strand. Dock skulle det tydligen finnas en acklig restaurang dar. Bra to


Mandag 26 mars Thailand

Underbara underbara Thailand :D Det ar sa otroligt vackert och alldeles underbart har!

Igar kvall spatserade vi mest runt i alla affarer, dock inte menat alla med tanke pa alla dessa butiker som finns har runt om kring. Helt sjukt mycket! I alla fall gick vi in i en skivbutik med massa skivor och ja... 100 baht for en skiva, med andra ord ca 20 kronor for en skiva i svensk valuta.

Maria jag kopte en musikdvd med Neil Young till dig igar, du kanske redan har den men jag tog en chansning.

Idag vaknade jag och det forsta jag kande var att jag var otroligt trott MEN sedan kom smartan! Som jag berattade igar glomde vi ju smorja ryggarnas, jag vet KLANTIGT! Sa idag fick vi ta smallen. Ratt ta oss.

Efter frukost gick vi till stranden och lag dar flera timmar - Nice! Och ja! Idag var aven ryggen insmorjd :D

Maria har precis nu fatt en helkroppsmassage och jag har fatt manikyr och pedikyr. Sa nu har jag fransk manikyr och roda tanaglar med blommor pa. Det ni! Vad kalaset gick pa? Tja fa se... Marias helkroppsmassage, fotpeeling, ansiktsrengorning gick pa hela 700 baht (140 kronor). Och min pedikyr plus blommorna , fransk manikyr gick pa  600 baht (120 kronor).

Nu haller Maria pa och kissar pa sig sa nu ska vi kila till hotellet och ta ut ite pengar och sa och sedan ivag och ata och ga pa marknad.

Ta hand om er!

Kramar

THAILAND - the arrival

Antligen i Thailand!

Efter att akt hemifran klockan 11.00 i fredags formiddag landade vi i Thailand lordag ca 07:00 (svensk tid och ca 13:00 Thailandsk tid). Dock efter att ha tillbringat lite for mycket tid pa Arlanda da planet var forsenat ca 3 timmar, sa istallet for att komma ivag som planerat vid halv fem pa fredagseftermiddagen lyfte planet ca 20:00 pa kvallen.
Sedan hade vi en 10 timmar och 40 minuters flygresa framfor oss.
Jag tankte att eftersom jag har sa latt for att sova annars, haha, sa tankte jag att det inte skulle vara nagra problem att sova bort nagra timmar av resan. Trodde jag ja!!! Vi satt omringade av barn och i satet framfor oss satt orsaken till icke-somn. Det var en liten tjej pa ca 4 ar som mitt i natten ett antal ganger vaknade och skrek. Panikangest fick jag hora. Naval.

Val framme pa Phukets flygplats gick allt valdigt fort. Fran att ha klivit av planet till att vi satt i bussen som skulle ta oss till Krabi och vart hotell tog det endast 45 minuter, kanske en timme. Sedan vantade en alltfor lang bussresa mot Krabi > en 3 timmars bussresa narmare bestamt.

Mitt forsta intryck av Thailand nar vi satt i bussen och akte forbi hus efter hus, by efter by kan jag nog inte riktigt beskriva men jag kan saga att jag inte var imponerad. Forfallna hus varvades av otroligt valgjorda och jattefina hus.
Omgivningarna var smutsiga och jag kande inte mycket hopp for denna resa av att se allt detta. Jag undrade mest var vi hade kommit, haha!

Daremot, nar vi kom in i den byn som vi bor i, Ao Nang, sken jag upp igen och forstod vad som menades med paradiset :D Vart hotell ar kanonfint och byggt i bambu. Min forsta maltid har blev - kanske inte sa ovantat - GRILLAD KYCKLING MED JORDNOTSSAS OCH RIS i form av en skoldpadda, haha. Priset for kalaset med en cola? 175 baht (35 kronor). Helt sjukt!

Forsta morgonen har i Ao Nang startades med en stor frukostbuffe' pa hotellet precis vid havet, sa otroligt harligt!

Sedan var det givetvis stranden som vantade och ja mamma och syster vi smorjde in oss riktigt ordentligt :) Trodde vi :) Haha! Ryggen brukar ju annars vara det man tanker pa forst av smorja in - men icke! Solbranda, forlat roda, om ryggen traskade vi hem och tog en dusch. Solkramen var otroligt bra och skyddade kanon! Jag ar faktiskt inte bara rod om ryggen jag ar faktiskt brun framtill, TILLOCHMED om benen! Det ni! 

Om en stund ska vi ta en fika eller en drink eller kanske till och med ata middag, klockan ar ju anda halv fem har. Nej fika far det bli, ar lite tidigt att ata an! Sedan blir det shopping. Jag blev ju tipsad om att ha ungefar ett ombyte klader med mig och... det har jag ocksa. Otroligt va? Och jag forstar varfor man ska packa latt! Det finns sa grymt mycket att handla har sa det ar helt sanslost och det blir ju annu lattare att shoppa nar det ar sa otroligt billigt och man kan pruta :D Nu behover jag faktiskt klader, pappa! Haha! Det trodde du aldrig va? :)
Efter det kanske det blir massage :) Det finns otaliga massorer overallt, allra minst vid stranden. Och det ar grymt billigt! En timmes massage for omkring 200 baht (40 svenska kronor).

Nej nu ska vi kila och ta en fika, Maria haller pa och kolar vippen har om hon inte far kaffe, hehe.

Ta hand om er allihop!

Kramar till er alla!


Helgen

Börjar med en uppdatering av helgen:

I fredags åkte mamma och jag in en sväng till Eskilstuna för en shoppingrunda. Hämtade upp syster och sedan åkte vi till Tuna Park.  Jag skulle egentligen bara lämna tillbaka ett par skor och that´s it. Men bli inte förvånade när jag kom hem med två bikinin, ett par nya skor, två toppar och en vit blus. Ja så var det med det! Haha

På kvällen kom Jenny så jag lagade lite mat och sedan satt Andreas, Jenny å jag framför tv:n och åt hela kvällen :)
På lördagen åkte Jenny och jag ut till Prinsens Araber och hälsade på. Jag har saknat stallet så otroligt mycket! Mycket mer än vad jag trott! Så när vi är tillbaka från Thailand ska jag ta tag i ridandet igen :)

På lördagskvällen åkte vi till Bettna och firade Emma som fyllde 22 år i söndags :) Fantastisk kväll :)


Och på fredag åker Maria och jag till Thailand :)