Hopplöshet & Lycka

Detta har varit en otroligt konstig dag. På tåget till Stockholm idag kände jag att hela jag fylldes med tårar och den där sorgkänslan. Helskumt. Det var lite den känslan som jag hade när jag jobbade och kände att jag verkligen inte orkade mer. En känsla av hopplöshet och evighet.

Väl uppe i Stockholm gick jag och tog mig något att äta rätt så omgående eftersom jag är otroligt dålig på att äta frukost. Sedan ringde jag skolan och sa att jag inte skulle komma idag. Jag orkade inte ta det per telefon. För så fort någon frågar mig om jag mår dåligt eller hur jag verkligen mår tåras ögonen direkt och det stockar sig i halsen. Jag ville bespara mig den förödmjukelsen att gråta inför allt folk mitt i Stockholm och stackars Birgitta som i så fall fått höra mitt snyftande i andra änden. Jag bad henne bara att hälsa Lisa att jag inte skulle komma idag. Inga frågor. Bara ett glatt "det ska jag göra". Tack för att du besparade mig frågor. Ska se om jag kan prata med Izabel imorgon, måste bara känna mig stark för jag tänker inte gråta inför henne. Jag vill vara stark.

Sjukt nog mitt i denna känslomässiga storm tog jag mig en liten shoppingtur. Det fick mig ändå att må lite bättre i själen. Man blir glad av att shoppa........ - i alla fall för stunden. Men tack för den stunden!
Inhandlade en jättesöt klänning och en halvlång skjorta/blus på H&M. Två par tights, ett par lila och ett par gråa, en svart sjal/poncho och en lila klänning/lång top på Indiska. Köpte även ett par megastora hårspännen på H&M, kan bli fint att ha när jag har fått håret fixat. Vilket sker på lördag. LYX! Klippning, färgning och kanske lite slingor. Det är skönt att kunna skämma bort sig själv, speciellt nu.

När jag kom hem runt 15.00 cyklade jag till mig favoritsecondhandbutik i gamla stan. Provade en klänning och två koftor men blev inte nöjd med något så jag cyklade där ifrån utan att ha handlat (!). Sedan dammsög jag och torkade golv. Sedan lade Andreas fram som förslag att vi skulle åka till Underbara Hem och kika då jag lade fram ytterligare ett förslag att vi även kunde åka till Växtriket där vi har massa inflyttningsrabatt :)
Det slutade med att syster, Andreas och jag brummade iväg i Skrutte och stannade först till på Överskottsbolaget där lite nödvändigt inhandlades. Sedan stannade vi till på Underbara Hem där vi typ ville ha allt men åkte därifrån tomhänta (duktigt). Sista stoppet gjorde vi på Växtriket där massa fina blommor och krukor inhandlades så nu är det jättefint i fönstrena :)

Nu på kvällen har jag pluggat en massa. Är så mycket som måste sätta sig! Har prov/test på ögonskuggor imorgon. Låter jättesvårt eller hur? TRO MIG! Man ska veta när man ska använda alla skuggor, hur, var och varför. It´s gonna be a long night......

/Dessan

Bra dagar

De senast dagarna har varit bra dagar. Jag har känt mig uppåt och positiv har mått riktigt bra! Känns bra :)

Utbildningen är kul men intensiv! Alla tekniker ska präntas in vilket jag har bra kläm på nu faktiskt, yeah! Men alla dessa olika ögonskuggor.... det är helt sjukt! Globskugga. Mjuk droppskugga. Suddad dropp. Tunn dropp. Intensitetsskugga. Varierad skugga. Lockskugga. För att inte tala om resten, fransmarkering, läppar, rätt bas för rätt hudton. Det är grymt mycket men grymt kul! Nu jävlar ska jag köra järnet!

Igår var jag och några tjejer från klassen och fikade, eller vi åt snarare en lättare middag. Jessica hade bokat shopping med en kompis och Jennifer var sjuk, men annars så var vi alla. Jättekul!

Åh jag vill verkligen till Julia imorgon men tyvärr verkar det rätt så kört för min del =( Det tidigaste tåget jag kan åka med är 17:50 (om jag ens hinner med det) annars går det 18:50. Grejen är också att jag ska ha prov på fredag så jag bör stanna hemma och plugga tills dess. Men nej, samtidigt och ännu mer så vill jag ju träffa Julia och alla mina andra tjejer! Men får se imorgon hur det blir.


/Dessan


Dålig dag? Bra dag? Riktigt dålig dag?

Jag undrar... när är en dålig en riktigt dålig dag och när är en bra dag en riktigt bra dag? Jag vet nämligen inte hur jag ska definiera denna dag. Dålig, dålig, bra, riktigt bra. Vad blir resultatet av dessa under en dag?

Vet verkligen inte vad det är för fel på mig. Hela tiden tar jag till tillflykter angående hur jag mår. När jag jobbade och började vantrivas på jobbet och mådde dåligt trodde jag att det var just för att jag vantrivdes, kanske var det en liten del av det. Dock tänkte jag att "mitt nya liv börjar när jag börjar makeuputbildningen". Vilket jävla "nya liv"? Det finns väl fan inget sånt! Att jag kunde vara så jävla patetisk att ens tro det! Då kändes det bra. Nu känns allt bara ännu värre. Vad har blivit bättre nu när jag har börjat plugga än när jag jobbade? Jag mår fortfarande dåligt inombords! Och vad fan beror det på? Nu kan jag inte längre skylla på jobbet för den anledningen kanske aldrig har funnits det kanske helt enkelt är så att det är mig det är fel på. Jag är kort i tonen mot familjen och Andreas, låter grinig i telefonen utan anledning. Vem fan vill prata med mig i telefonen när jag låter astråkig?! Vem försöker jag lura?! Jag är... ja, vem och vad fan är jag? Just nu känner jag mig så jäkla kluven.
Gråta är bra har jag hört men vem säger att det känns bättre efteråt?


YES!

Underbart! Andreas fick jobbet på Tuna Stålrör och systra min blev anställd av H&M på lagret idag, förr var hon anställd av Manpower där!

Längtar till måndag då lönen äntligen ramlar in på kontot! Kommer få en grymt bra lön denna månad, jobbade ca 170 timmar i juli och ca 20 timmar av dessa är kval. öb. Lovely! Kommer bli en hel del shopping på måndag :) Har redan spanat in en hel del plagg på Västermalmsgallerian i Stockholm,  som ska inhandlas. Plus att jag ska gå en sväng på FACE och inhandla lite smink med den underbara rabatten :) Jag kommer att bli stamkund!

*Glitter*

Underbart!

Fantastisk dag! Andra dagen på utbildningen och det känns bara bättre och bättre. Igår kväll när jag läste kompendiet vi fick tänkte jag att det mesta var omöjligt. Dock har jag redan ändrat den inställningen, för dagen i alla fall :)
Idag fortsatte vi där vi slutade igår. Vi fortsatte med baser och grundfärger och neutraliseringfärger. Ska blanda till en perfekt krämfoundation till olika personer.  Vi lärde oss även fransförstärkning. Grymt kul!
Och så en annan grej... under utbildningen kommer vi att få rabatt på FACE och MAKE UP STORE. 40% !!! LOVE IT!!!

Om det är någon som är intresserad av att sitta modell skulle jag bli jätteglad, kille som tjej! Skriv gärna en kommentar här i bloggen eller maila mig på:
[email protected], så hör jag av mig. Det är kanon om du kanske har någon kompis  eller släkting som skulle vara intresserad även hon/han. Som sagt, maila eller kommentera bloggen!
Tyvärr kan jag inte stå för kostnader såsom tågbiljett och tunnelbanebiljett. Vad jag däremot kan stå för är en kul upplevelse och en sminkning helt gratis.

Sedan när jag kom hem stod Andreas och gjorde räksallad och vitlöksbröd med champagnen på kylning. Fick veta att de hade ringt från Tuna Stålrör idag och att han eventuellt har fått jobb där :) De skulle höra av sig på torsdag igen :) YES! Och eventuellt så kommer även syster få förlängt på H&M-lagret  *Hoppas*

*GLITTER*

Välkommen till min nya fas i livet: Makeupartistutbildningen

Ja jag vet! Jag är kass på att uppdatera bloggen! Men det ska det bli ändring på från och med nu! Anledningen? Idag började makeuputbildningen! Jag är taggad som fan! Första dagen var givetvis lite nervös men nu är den avklarad och det gick galant :) Som sagt, jag är taggad som fan!

I lördags var det Marias 20-årsfest i Forssa. Grymt kul! Så kul har jag inte haft på hur länge som helst! Tack Maria och tack ni andra som var där :) Ni är helt fantastiska! Tänkte jag skulle ladda upp några bilder från festen men det får bli imorgon eftersom jag inte har bilderna på laptopen.

Igår fick jag reda på en sak som dock inte är officiellt än, så vad får ni reda på... senare. Just som när jag var som mest nervös inför skolstarten fick jag beskedet. LOVE IT!

Välkommen till min nya fas i livet! Jag älskar det redan!



*GLITTER*