Hur skört ett liv kan vara

Jag förstår inte hur det kan hända. Att livet är orättvist och kan vara grymt i vissa lägen det visste jag. Men det här?
Var uppe sent inatt då Andreas och jag kollade på film och efter satte jag mig vid datorn och surfade runt, bland annat på Aftonbladet. Sedan fick jag syn på rubriken som fick om än mer sömnlös. En fotbollsspelare hade dött mitt under matchen (Åkers IF - Hälleforsnäs) på Edströmsvallen i Hälleforsnäs. I ena stunden spelar man en fotbollsmatch och i den andra ligger man på bårhuset. Det är makabert! Det finns liksom inte. Plötsligt förstår man hur skört ett liv kan vara. Tänker på alla som var där och fick uppleva det hela och inte minst till killens familj.

Så skört kan ett liv vara

Jag - en blivande makeupartist!

Det känns så himla fantastiskt bra i hela kroppen! Lite nervös men jag är himla glad!

Åkte upp till Stockholm igår morse/förmiddag och träffade Maria på stationen :) Hon var så snäll att hon följde med mig upp :) Tack gumman det betydde en himla massa!
Vi började med en "frukost" på McDonalds bestående av hamburgare och pommes frites *haha*.Sedan bestämde vi oss för att ta en taxi till skolan där jag skulle träffa Birgitta klockan 13:00. Vi var dock där redan 12:20 så vi gick in på ROOM, en inredningsbutik som låg på samma gata som skolan :) Usch vad nervös jag var! Jag ville så gärna bli antagen till skolan. 12:50 klev vi in på skolan och jag fick träffa Birgitta. Jag kände igen henne och kom på att det var henne jag pratade med på Skönhetsmässan om att jag så gärna ville jobba med makeup :) Vilken underbar människa alltså! Hon ställde massa frågor och nervositeten var som bortblåst och jag pladdrade på som tusan :)
Sedan sa hon "ja då får jag hälsa dig välkommen i höst" Jag visste inte vad jag skulle säga :) Ahhh! Är så jäkl glad! Det är världens möjlighet oh kommer att öppna många dörrar :) YES!

Efter mötet gick Maria och jag och shoppade  :) Sedan åkte vi även till Hornstull där Peter har sin salong men såklart - när jag tar mig mod efter mer än 2,5 år att åka dit så är han inte där! Så typiskt! Däremot var Pia där så jag vägrade gå in. Istället stod vi utanför och jag tog numret till salongen och lämnade ett meddelande till en av de anställda som de skulle lämna till Peter. Så vi får se vad som händer nu. Antagligen ingenting.

Vi ringde även Jenny när hon slutade så hon kom in till stan och vi gick och fikade och shoppade :)


En bra dag! :)


 


Fullspäckad dag

Ojojoj snacka om att ha haft fullt upp hela dagen! Dock bara positivt! :)

Dagen började med ett positivt samtal klockan 08:20 i morse. I fredags hittade jag en annons på blocket då någon i kille i Stockholm ville köpa en Piaggio Ciao. Perfekt tänkte jag eftersom min bara står i garaget och samlar damm! Så jag mailade och skrev att han kunde ringa mig om han var intresserad. Som sagt, i morse ringde han och ville komma och kolla på den senare på eftermiddagen.

Efter samtalet släpade jag mig upp ur sängen och in i duschen eftersom mamma, jag och Maj-britt skulle åka till Tuna Park vid halv tio. Vilket vi ju gjorde när alla var klara :)
Mamma och jag hjälpte Maj-Britt och prackade på henne både det ena plagget efter det andra och det ena par skor efter det andra :) Resulterade i massa fina kläder :) (Även till mig :))

När vi kom hem från Tuna Park var det bara att byta om och ut och fixa med moppen. Starta upp den och låta den gå och putsa den :) Först gick den inte igång då den har stått typett år utan att knappt varit igång så jag fick panik då köparen redan var på väg så mamma fick ringa in experthjälp: Frasse.Dock fick jag igång den och åkte iväg just när han kom. Och nu är man 2500:- rikare och en moped fattigare :) YES!

Sedan lagade mamma mat och lagom när vi ätit färdigt kom Bengt och Maj-Britt för att fika och hämta Bengts laptop som Andreas har fixat med :) En stund senare plingar det återigen på dörren och Fia och Sandra kommer och hälsar på :) (Andreas mamma och syster) Jag skulle hjälpa Sandra med hårförlängning då hon hade köpt ett startkitt - som både saknade instruktioner och någon tråd som borde varit med! Knas! Så hon skulle ringa butiken där hon köpte dem och så ska dem få skicka det som fattades. Mamma hade då redan hunnit ringa Yvonne som även hon kom :) (kompis till mamma som är frisör). Men istället för hårförlängning visade jag mitt sminkställ och sminkade Sandra :) Och så fikade vi förstås :)

Sedan ringde min kusin Jeannie och jag berättade för henne - som jag även berättar för dig som läser detta- att jag ska upp till Stockholm i morgon och träffa en rektor på Makeupstudion. Jag har nämligen tänkt om. Jag ringde Axelsons i fredags och kollade om jag hade kommit in på den 1-åriga naturkosmetiska hudvårdsutbildningen men jag stod endast som reserv och om jag inte skulle bli antagen nu är jag tvungen att vänta ett helt år innan en ny sådan kurs väntar igen och det vill jag inte! Och makeupen är det jag vill satsa på i nuläget :) Så jag rinde Makeupstudion pch fik tag på rektorn där (jättetrevlig) och hon ville träffa mig imorgon :) Jag frågade även om det fanns platser kvar till hösten...  - och det gjorde det!!! Så jag hoppas verkligen att jag blir antagen!

*GLITTER*

***Glitter***

Redan torsdag. Dagarna går så otroligt fort nu för tiden...

Jobbade måndag & tisdag kväll och onsdag och torsdag (idag) eftermiddag. Total sammanräkning av timmar på 4 dagar = 18 timmar! Så jävla värdelöst! Snacka om att känns sig utnyttjad.

Nåväl.

Igår var en ovanligt bra dag! När jag kom till jobbet vid 12.00 ockuperade jag kontoret och ringde till Axelsons och undrade om jag hade kommit in på följande kurser:

Basmedicin steg 1
Naturkosmetisk ansiktsbehandling

- och det hade jag! Så jäkla roligt!!! Så när jag kom hem efter jobbet var det första jag gjorde att logga in på nätet och söka till Naturkosmetisk hudvårdsutbildningen, även den på Axelsons. Ska ringa imorgon och kolla om jag kom in *spännande*. I sådana fall börjar jag antagligen till januari 2008. Hoppas hoppas hoppas!
Lite senare, då jag kom ut ur duschen kom Andreas  - med mina paket från Dermanord! Shit vad glad jag blev och började slita upp paketen :) Andreas fick montera sminkstället och jag plockade upp sminket... Massa smink! :)
Det var en riktigt bra dag igår.

Idag jobbade jag till 16.00. Kom hem, hoppade in i duschen och gjorde mig iordning för en shoppingrunda på Tuna Park med mamma och syster. Jag har inte shoppat på fleeeraaa dagar! *Abstinens*
Det blev en del inköp för oss alla tre men jag var värst - som vanligt *haha*!
Handlade lite tillbehör till mina framtida makeupkvällar/sminkningar/makeuprådgivningar vilket bestod av följande:


Foundationpensel
Bandå
Kort färgnings/sminkcapé

Sedan shoppade jag järnet på Gina Tricot :)

En röd förklädesklänning
En grön klänning
En svart klänning
En mönstrad tunika
En svart lång kofta
Gula tights
Svarta tights

Sedan köpte jag även ett par asnygga solglasögon på Åhlens :)
Även idag var en riktigt bra dag.


*Glitter*






Tillbakablick & framtidsplaner

Det var otroligt länge sedan jag bloggade så nu är det hög tid att göra en uppdatering :)

Har hänt så otroligt mycket sedan sist jag skrev oh det mest otroliga är att det i stort sett endast är bra saker som hänt :) En sak är i alla fall säker: Jag har vuxit otroligt som människa under denna tiden och lärt känna mig själv. Plötsligt känner jag mig starkare och beslutsammare än någonsin. Jag vet vad jag vill göra och förhoppningsvis kommer jag in på de kurser som jag har sökt för att sedan komma in på själva utbildningen. Jag tar allt från början.

Efter hemkomsten från Thailand blev allting snabbt vardag igen - precis som vanligt. Redan dagen efter då jag knappt varit hemma mer än 10 timmar ringer telefonen på morgonen och jobbet är på andra sidan tråden. "Tyvärr jag kan inte jobba idag" Å andra sidan var det skönt att veta att de fortfarande skönt att veta att de behöver mig med tanke på att det hela tiden kommer nya vikarier.

Allting har rullat på sedan dess blandat med vardag och framtidsplaner. Min dröm är att bli make-up artist och hudterapeut.

Den 17:e april hade jag ett avtalat möte med rektorn på en skola i Stockholm som jag har sökt till för utbilda mig till hudterapeut. Beautyschool. Så jag tog tåget upp till Stokholm, tog en taxi till skolan och träffade rektorn. Jag var garanterad en plats i januari 2008. Jag fick anmälningsblanketter och sa att jag skulle fylla i dem så fort jag kom hem - vilket jag gjorde...  Sedan började jag tänka efter. Hur gärna och hur mycket jag än skulle vilja börja på Beautyschool så är det så mycket mer som tillkommer än "bara" utbildningsavgiften på 75 000:- för eftersom det är en privat skola är man inte berättigad studiemedel från csn så frågan jag ställde mig var hur jag skulle kunna leva i ett år utan pengar? I Stokholm dessutom... Beautyschool var och är inte längre ett alternativ.
Efter det bakslaget började jag söka efter andra skolor som även de utbildade hudterapeuter och/eller make -upartister. Även det blev ett bakslag då alla skolor var privata och man inte heller på några av dem var berättigad studiemedel. Är det kört nu eller?

Då fick jag nys om en 2-dagars make-up utbildning i Göteborg 23-24:e april som jag så gärna ville gå! Hur gulliga som helst betalade mamma och pappa kursavgiften på 5000:- (Tack så otroligt mycket!) Så den 22:a april satte jag mig på tåget till Göteborg och ensam sov jag på hotell två nätter (jag har aldrig förr sovit ensam, inte ens hemma) men det gik kanonbra!
Kursen var otroligt givande och lärorik! Vi var sex stycken med mig och så var det Catrin - läraren. Jag lärde mig otroligt mycket och blev otroligt peppad till make-up yrket! Jag kände att jag hade hittat rätt som att det här var någonting som jag skulle klara av att utvecklas vidare inom.
Dag två när jag kom till kursen kom jag redan 08:40 och kursen började 09:00 så jag satt och pratade lite med Catrin och Erika (jobbar på Dermanord som det heter). Jag berättade om mina tankar om att utbilda mig till hudterapeut och de föreslog Axelsons i Stockholm. Dem sa att där hade dem massa utbildningar och då också hudterapeututbildning. Även den en privatskola men utbildningen var på distans och man träffades endast två dagar i månaden vilket gör att man kan jobba samtidigt! PERFEKT! Erika skrev ut papper till mig och jag hittade utbildningen som jag vill gå: Naturkosmetisk hudvårdsutbildning. Dock behövde man ha läst Naturkosmetisk ansiktsbehandling och Basmedicin steg 1 för att kunna söka till den utbildningen. Så nu har jag sökt till dessa två kurser - båda två dagars utbildningar. 

Det känns som om jag är på väg dit jag vill och att jag verkligen brinner för det här! Äntligen vet jag vad jag vill göra!

Idag betalade jag in pengarna till Dermanord för sminkstället som jag har beställt så nästa vecka är det bara att sätta igång och öva sminkningar. Någon som känner sig manad att sitta modell så hör av er!
Nästa steg blir att förhoppningsvis starta eget företag och ha make-up kvällar, make-up rådgivningar, sminkningar inför ex. fest, bal, bröllop. Men det ligger i framtiden men detta är min framtidsplan. Sedan vill jag även givetvis involvera hudterapeutsutbildningen i detta. Men som sagt... det ligger i framtiden :)


Sedan blir Andreas bara bättre och bättre. Själva sjukdomen blir kanske inte bättre men han börjar må bra i och med sig själv igen ovh det är så otroligt skönt! Gamla Andreas är tillbaka :) Och vårt förhållande är galet bra!



Ta hand om er!

*LYCKLIG*