Onsdag 28 mars Thailand - skepp ohoj

Idag har varit den varmaste dagen sedan vi anlande hit till Thailand och Ao Nang. Jag vet inte exakt hur manga grader det har varit men det har varit valdigt varmt. Havet svalkar knappt.

Imorse var vi jattetrotta - kan bero pa att det blev ganska sent igar kvall, 24.00 (sent for att vara har haha, man blir sa trott av varmen och klimatet).

Efter att jag uppdaterat min blogg igar var vi pa vag hem fran internetcafet nar en thailandsk kille (inkastare) borjar prata med oss! En aning forvanade stannade vi till och plotsligt satt vi i en soffa men en cola i handen i en skraddarbutik! Haha! Efter att ha kollat i lite tidningar och kataloger fastnade jag for en jattefin klanning. Ganska enkel men anda glamouros. Jag valde ett jattefint turkost tyg i thai siden. Sedan blev aven Maria overtalad och aven hon fastnade for en klanning. Sedan togs det matt och priser diskuterades. Vagar jag ens beratta kostnaden for en skraddarsydd klanning av thaisiden utan att nagon blir avundsjuk? ; ) Jag blev chockad over priset kan jag lova!
Pris: 3000 baht (600 kronor) Det kanns sa fel pa nagot satt. Jag menar, en skraddarsydd klanning i Sverige, hur mycket skulle inte sadan kosta? Belatna gick vi darifran och blev ombedda att komma samma tid (20.00) dagen efter (las idag)! Faktum var att dem alltsa pa 24 timmar, skulle gora sa pass mycket pa vara klanningar att vi kunde prova dem om 24 timmar. Min kommentar: Helt ofattbart! Jag aterkommer om detta lite senare i bloggen.

Imorse var vi som sagt jattetrotta men vi pallrade oss ner till frukosten nar klockan var lite over 09.00. Efter att ha atit gick vi upp pa hotellrummet och lade oss och laste haha!

Vid 11.00 var vi nagorlunda pigga och tog oss ner till stranden for att aka till Po Da "paradison" som vi sa fint fick forklarat for oss igar. Batresan tog ungefar 15-20 minuter och jag sag inte mycket under hela batresan da jag satt pa ett illa valt stalle i baten sa att saltvatten stankte upp i ansiktet och ogonen pa mig.  Skont! Eller inte.
On bjod pa en fantastiskt fin strand med vit sand. Dock blev jag lite besviken for jag skulle inte kalla det nagon "paradiso". Men vi solade och badade i 4 timmar ungefar sa nu borjar faktiskt aven en brun nyans kunna urskiljas. Haha! Vi fick hoppa over lunchen da den enda restaurangen pa on var riktigt acklig precis som dem som tipsade oss om on sa, dock var vi tvungna att kopa lask och vatten dar.
Nar vi var tillbaka vid baten, ca 16.30, alltsa en halvtimme fore baten skulle ga motte vi ett svesnkt par som aven dem skulle med samma bat och da vi hade tid kvar undrade dem om vi ville folja med och kolla pa aporna som bara fanns en liten bit bort! Givetvis ville vi det och nar mannen tog fram bananer rasslade det till i traden och en apa kom fram, forsiktigt, forsiktigt. Sedan tog han bananen hur snallt och forsiktigt som helst fran mannen och [t upp den. Ganska snart kom bade tva och tre och fler apor fram. Alla lika forsiktiga nar de tog bananerna. Sa jakla haftiga! Det var absolut en upplevelse och bildbevis finns :)

Nu kommer jag till rubrikens mening. Nar klockan var 17.00 och vi skulle aka hem med baten blaste det otroligt mycket sa han fick kora ganska sakta. Maria och jag och en engelsman satt langst fram och da det blaste sa otroligt var vi dyngsura (alla i baten var dyngsura) nar vi kom hem till Ao Nang! Haha! Det var ett aventyr bara det! :D

Ikvall har vi inte gjort sa mycket. Vi var och provade vara klanningar, otroligt fina :D Sedan bestallde jag aven en kjol till mamma, aven den av thaisiden. Kostnad? 1500 baht (300 kronor). Otroligt!
Pa fredag ska allt vara klart och vi ska da hamta alltsammans!


Nu ska vi kila hem igen men jag hor av mig imorgon igen!

Kram till er alla

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback